Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008

Oι ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ επιμένουν!

www.alfavita.gr

Καταγγελία δασκάλων του 132ου Δημοτικού σχολείου προς τον συνήγορο του παιδιού

Προς τον συνήγορο του παιδιού

Οι δάσκαλοι του 132ου δημοτικού σχολείου Αθήνας ανησυχώντας έντονα για τις εξελίξεις στο σχολείο μας επιθυμούμε να ενημερώσουμε τον συνήγορο του παιδιού στα εξής:
Οι παιδαγωγικές πρακτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας και στηρίζονταν σε διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα έχουν βίαια καταπατηθεί την σχολική χρονιά που διανύουμε με την ευκαιρία της αλλαγής της διεύθυνσης. Η πολυετής εργασία πάνω σε θέματα σεβασμού δικαιωμάτων των μαθητών μας είδαμε να αναστέλλεται βίαια και να αυτό να δημιουργεί ζητήματα σοβαρά σε όλους τους παράγοντες της σχολικής κοινότητας. Πιο συγκεκριμένα θα θέλαμε να αναφερθούμε στα εξής:

Ø Το σχολείο σεβόμενο το δικαίωμα του κάθε παιδιού στην θρησκευτική του ελευθερία αποφάσισε για δύο περίπου χρόνια την αλλαγή της πρωινής προσευχής και την αντικατάστασή της από ένα ποίημα με απώτερο στόχο να μπορούν να προσεύχονται αλλόθρησκοι μαθητές οι οποίοι αποτελούν και την πλειοψηφία των μαθητών.
Ø Οργάνωσε και εφάρμοσε για πέντε συνεχή χρόνια μαθήματα μητρικής γλώσσας στους μετανάστες μαθητές.
Ø Παράλληλα με τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας οργάνωσε και μαθήματα ελληνικής γλώσσας στους γονείς μετανάστες ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με τους δασκάλους και να ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους.
Ø Σε συνδυασμό με τις δράσεις αυτές ο σύλλογος διδασκόντων προχώρησε και σε άλλες ενέργειες που αφορούν την γενικότερη στήριξη των οικογενειών των μαθητών μας και την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών για την λειτουργία του σχολείου μας όπως ή βάρδια και η βελτίωση του κτιριακού προβλήματος.


Με τη έλευση του νέου διευθυντή είδαμε ότι με όλες αυτές οι δραστηριότητες του αναστάλθηκαν και μάλιστα με βίαιο τρόπο. Θα θέλαμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο νέος διευθυντής καθώς ανέλαβε καθήκοντα και μάλιστα πριν ενημερωθεί από το σύλλογο διδασκόντων για τις πρωτοβουλίες που είχε αναπτύξει διέκοψε όλες τις δραστηριότητες επικαλούμενος «άνωθεν εντολές». Θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτό έγινε την πρώτη μέρα άφιξης του και με τρόπο που σόκαρε γονείς, δασκάλους και μαθητές.
Οι δάσκαλοι του 132ου δημοτικού σχολείου θεωρούμε τόσο με τη στάση του διεύθυνση αλλά και γενικότερα με την τοποθέτηση της διοίκησης στα ζητήματα του προέκυψαν καταπατούνται αυτονόητα δικαιώματα των μαθητών μας και καλούμε τον συνήγορο του παιδιού να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για την αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Δάσκαλοι του σχολείου


ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ "ΔΑΣΚΑΛΟΙ" ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΑΚΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: